Tilbakemeldinger

Guøt blad formet som et hjerteTakk til alle deltakerne som har deltatt på mine kurs og takk for tilbakemeldingene dere har gitt – jeg er så takknemlig !

Siden jeg startet å holde kurs i Trondheim i 2015 har jeg ledet fem 8 ukers kurs, holdt kurs for lærerstudenter på NTNU, kurs for Fysioterapeuter i Friskliv og mestring i Trondheim kommune og holdt innlegg/øvelser på konferanser.

Før du ser tilbakemeldinger anbefaler deg å lage deg å lage en rykende varm kopp te eller kaffe og bruk 20 sekunder til å se filmen om hverdagsmagi : https://m.youtube.com/watch?v=EC2H5NQSfz

 

Her  er noen tilbakemeldinger fra kursene:

vandring1

Kurset var egenomsorg på høyt plan! Vil anbefale kurset til hvem som helst fordi jeg tror det kan appellere til et bredt spekter av mennesker. Flott at kurset går over en lengre tidsperiode og med konkrete øvelser som hjemmelekse. Gir oss deltakere mulighet/hjelp til at ”stoffet” setter seg dypere og blir en del av hverdagen ( innarbeides som en god vane). Du er en instruktør som inspirerer og din ro sprer seg og smitter. Det vises at du brenner for det du holder på med ! Jeg likte godt variasjonen i øvelsene. Variasjonen med yoga, gange ute, oppmerksom spising og meditasjon. At vi fikk prøve ulike innfallsvinkler til mindfulness og hva det egentlig er. Ladestien var helt perfekt for mindfulnesskurset – Jeg trives best utendørs ! Etter hvert synes jeg også samholdet i gruppa ga meg mye. Lære av og være sammen med andre i en slik prosess.
(Dame, 42 år )

—————————————————————————————————————————-

Stopp opp – aksepter at tanken er der – si adjø til tanken og ta kontakt med pusten har hjulpet meg mest. Før kvernet tankene konstant. Og kroppskanning har hjulpet meg til å sove. Nå lester jeg bøker, ser mindre tv og jeg har tatt kontakt med en kompis.Og jeg gjør mindful jogging nå ! Jeg var så nervøs da jeg kom inn til første kursdag, men du fikk meg til å føle meg komfortabel og rolig. Jeg vil absolutt anbefale kurset. Jeg har allerede anbefalt det til en kompis !

(Mann 37 år)

—————————————————————————————————————————-

ladestien Jeg har fått mer flyt i hverdagen. Legger bevisst merke til flere små detaljer. Mer ro og står mer i følelsene mine nå. Du har veldig god ro rundt deg, og har en varm og behagelig stemme ved øvelsene. Jeg opplever deg som en veldig behagelig person. Stressrelatert tankekjør og tanker generelt tar ikke så stor plass i bevisstheten og jeg ”sporer av” langt mindre. Tanker og følelser er lettere å identifisere og akseptere. Tenker ikke fullt så mye på hvem jeg burde ha vært. Tåler egen angst og stress bedre. Gjennom aksept blir det mindre av det. Gir meg selv nye sjanser.

(Dame, 45 år)

 

 

 

—————————————————————————————————————————-

For meg var det viktigste å sette av tid til meg selv. Nyttig kunnskap og påminner i å være deltakende i livet. Jeg likte godt veiledende kroppsskanning og sittende meditasjon fordi det ga meg en god ro, i en stresset hverdag med mange eksamener samtidig som jeg kom veldig i kontakt med meg selv og mine følelser. At jeg fikk indre ro og pustet roligere førte til mindre stress. Du utstråler en ro og trygghet som smitter over på oss kursdeltakere. Du gir av deg selv, ser hvert enkelt menneske i gruppa og legger til rette for en fellesskapsfølelse med omtanke for hverandre, selvironi og humor. Det du formidler gir inspirasjon og håp.

(Dame, 39 år)

—————————————————————————————————————————-

PusteankerJeg hadde aller mest utbytte av å bli bevisst hvor lite tilstede jeg var i det daglige livet ! Setter stor pris å få lært teknikker for tilstedeværelse og avslapping. Med kroppsskanning greier jeg endelig å sove igjen! Mindfulness er en fin måte for de fleste å få litt mer fotfeste på – jeg tror alle kan trenge et slik kurs, fordi alle opplever stress og kurset bidrar med teknikker for å mestre stress bedre. Likte gående meditasjon på Ladestien godt – naturen og havet. Og stående yoga ute. Sponhuset var et lunt og hyggelig sted å ha eating meditation etter regnturen på ladestien ! Jeg trivdes god med deg som instruktør, du styrte kurset på en rolig og god måte og virket alltid godt forberedt .Du har et rolig og behagelig vesen, med god evne til å formidle og du gjør det mindre “kleint” å snakke om ting som kanskje kan være vanskelig (stress, bekymringer etc), samt at alt ble forklart på en måte som gjorde mindfulness lett å forstå.

( Dame 32 år)

—————————————————————————————————————————-

IMG_2674

Takk for at du har gjort det mulig for meg å meditere og få mindfulness inn under huden igjen etter mange års pause, noe som har enorm betydning for meg! Har tidligere praktisert Vipassana meditasjon (opphavet til mindfulness), hvor meditasjonsmetoden gikk ut på å sitte i lotusstilling og meditere (oppmerksomhetsmeditasjon og kroppsskanning) i stillhet uten guiding i minst en time sammenhengende. Dette er utrolig tøft og smertefullt både fysisk og psykisk. Den måten å praktisere mindfulness på som jeg lærte av deg gjør det mye enklere for meg å meditere i hverdagen. Det er også en fin introduksjon til å etter hvert kunne gjøre lengre stille meditasjoner. Jeg liker godt ditt engasjement, din varme og at du alltid tok i mot oss med et smil om munnen. Likte godt fellesskapet du var med å skape med koselige pauser, hvor man kunne prate litt løst om ting. Jeg likte også vandringen langs Ladestien.

Dame, 43)

—————————————————————————————————————————-

Fysoterapeuten min som selv driver med oppmerksomt nærvær ser forskjell. Både på at jeg virker tryggere og mer ”på nett”. At jeg går på en annen måte roligere og mer bakkekontakt og generelt virker mer oppreist og forankret. Fått gode verktøy jeg kan bruke videre – jeg likte egentlig alt. Likte at man ble kjent med seg selv på nye måter. Hvordan jeg ble oppmerksom på nye ting og alle verktøyene vi lærte for å oppnå dette. Du er veldig flink til å komme med feedback på erfaringene våre med øvelsene. Synes du ga gode og lettfattelige instruksjoner. Ekstra bra på gående meditasjon og yoga/pust i bevegelse. Under mindfult måltid klarte du virkelig å vekke nysgjerrigheten min til å utforske alle smaker.

( Dame, 32 år)

—————————————————————————————————————————-

12087716_1680192642192508_8205633704987351560_o 2

Avspenning, pust og tilstedeværelse. Fått gode verktøy jeg kan bruke videre. Jeg har lært mye som kan være med på en endring. Nå sover jeg ! Likte at man ble kjent med seg selv på nye måter. Hvordan jeg ble oppmerksom på nye ting og alle verktøyene vi lærte for å oppnå dette. Gode meditasjoner, god i kroppen etterpå. Jeg synes du er flink og er en rolig og behagelig instruktør. Du hjelper oss med å finne roen lett med din behagelige væremåte og stemme. Det er greit å gå oppmerksomt og nyte pusten. Det å møte folk, dele tanker, opplevelser, følelser. Det er fine øvelser å ha med seg til bruk når man trenger et pustepause. Lettere å finne ro. Blir ikke så fort stressa. Lettere å akseptere. Samtidig er det lettere å ikke klandre seg selv når jeg har en skikkelig dårlig dag. Gir meg selv nye sjanser. Ikke så mange bekymringer rundt fortid og fremtid. Er mer i nuet. Tusen takk Mette !

(Dame, 55 år)

 

—————————————————————————————————————————-

Jeg hadde mest utbytte av å lære enkle teknikker som jeg kan bruke i hverdagen for å være mer tilstede i det jeg gjør akkurat der og da – uten å alltid tenke på at jeg skal videre til ”neste post”. Jeg tror alle har behov for å bli bevisst stressfaktorene sine og pustingen sin, meditasjonsteknikker som er enkle å bli klar over å være tilstede i sitt eget liv her og nå. Likte godt øvelsen der vi skulle stå og “holde en ball” ( Shi gong). Opplevde en enorm følelse av tomhet og velbehag, samt utrolig å kjenne “magnetismen” mellom hendene. Dette er nok en form for meditasjon jeg skal utforske videre. også likte jeg godt vandring langs Ladestien – selv om det ble pøsregn! Likte også Ladestien/Sponhuset veldig godt. Naturen og havet forsterkerinntrykkene. Likte stående yoga ute. Og ”rosin øvelsen” var morsom, barnslig, rar og gøy på samme tid. Du er en utrolig flink instruktør – kurset var fabelaktig ! Du har behagelig stemme som gir ro. Pauser = ga ro til ettertanke. Gode instruksjoner og du utstråler ro og harmoni. Og du dro oss med i praten.  Veldig bra! Fin størrelse på gruppa.

(Dame, 42 år)