Kurs og tjenester

 

Livsmestring i skolen

Firkløver

Dato: Oppstart man. 30.9.2019. Prosjektet varer til  6.2.2020.

Starter med 2 dagers grunnkurs for alle lærerne

Sted/målgruppe: Lærere fra 1 – 10 klasse  fra en skole i Alta

Balansekunst og flyt i hverdagen (8 uker)

Dag: Ons. 26 sept, – 14 nov. 2018
Tid: 16.30 – 19.00

Sted: Solstua, Fredshagen, fjæra og mindful spising på vakre Land og strand

Mindfulness, helse og natur - Ehlers danlos foreningen Norge

Innføring i mindfulness

Norsk Ehlers Danlos forening

Dato: Lør.11 mai/søn.12 mai
Tid: kl. 10
Sted: Åsgårdstrand/Horten

Les mer om de ulike kursene, og meld deg på under her:

Firkløver

Balansekunst og flyt

urtehagen

 VELKOMMEN TIL KURSET BALANSEKUNST –  NYBEGYNNER/LITT ØVET  (8 UKER)

Ønsker du å møte høsten med mer energi, slippe tankekjør 24 -7, bedre søvnen og leve mer fra hjertet ?

Akkurat no – mindfulness arrangerer på tredje året kurs i Solstua, ved Fredsparken på vakre Rotvoll. Bildet ovenfor er fra Fredsparken. Bare et steinkast fra Rotvollfjæra og vakre Pilgrimsleden. Omgivelser med de fire elementene jord, vann, luft og ild fylt med stillhet skaper en perfekt ramme for mindfulness kurs.

Mindfulness eller Oppmerksomhetstrening handler om å være tilstede i livet akkurat nå. Akkurat slik livet er. Ikke leve i fortid og ikke i fremtid, men NÅ. Der finner du energien, gleden og kreativiteten – og kropp og sinn finner ro.

Høstens kurs er spesielt nyttig for deg som lever på autopilot, med tankekjør 24 – 7, for deg som har kronisk sykdom eller plager, er utbrent eller opplever at livet er utfordrende av ulike grunner. Det er også for alle som ønsker å møte hverdags stresset på en mer hensiktsmessig måte, søker mening og ønsker en bedre energibalanse i livet. Har du deltatt på tidligere kurs og kjent på den positive virkningen av meditasjon, men ikke greid å følge opp fordi livet kom i veien, er det også kurset for deg …..

Vi evaluerer kursene og  tilbakemeldinger fra kursdeltakere er viktige for oss (under fanen «tilbakemeldinger» ser du flere):

” Kurset var egenomsorg på høyt plan! Vil anbefale kurset til hvem som helst fordi jeg tror det kan appellere til et bredt spekter av mennesker. Jeg tåler angst og stress bedre. Flott at kurset går over en lengre tidsperiode og med konkrete øvelser som hjemmelekse. Ladestien var helt perfekt for mindfulnesskurset. Samholdet i gruppa ga meg mye. Lærer av og være sammen med andre i en slik prosess. ” (Deltaker 42 år)

DATO OG TIDSPUNKT

Onsdag 26 september –14 november 2018 fra Kl. 16.30 – 19.00*. Kursinnhold: 22 timer.

 • September: 26
 • Oktober: 3,17,24
 • November: 7,14

Søndag 4 november arrangeres Stille søndag.10 og 31 oktober ingen kurs pga høstferie/Halloween.

* 24 oktober er oppmøte en time før; kl 15.30 – 19.00 på Land og strand, Grilstad marina. Mindful spising/enkel mat serveres* I tillegg arrangeres en Stille dag/ retreat søndag 4 november fra kl. 10.00 – 15.00. Stille dag arrangeres søndag 4 november på Charlottenlund (mer info kommer).

STED

Solstua, Rotvoll alle 1. Lokalet ligger rett ved Rotvoll fjæra og Ladestien. Tog og buss stopper et steinkast unna (Rotvoll stasjon) og kjører du bil kan du parkere gratis på parkeringsplassen over Rotvollfjæra.Grilstad marina og et lokale på Chatlottenlund blir også brukt.

INSTRUKTØRENE

Camilla Berntson og Mette Røkke har en solid utdanning innen helse,- og mindfulness, de har mange års jobberfaring fra psykososialt arbeid fra universiteter, sykehus, FN og fra internasjonalt humanitært arbeid. I tillegg til å være Sykepleier og Sosionom med mastergrad og videreutdanninger har de sertifiserte instruktører med ett års fordypning i mindfulness med Viggo Johansen, Norges ledende Mindfulnessinstrultør. I tillegg sitter begge med personlig erfaring av utbrenthet og kronisk sykdom og de har kjent på hvor viktig mindfulness/Oppmerksomhetstrening har vært i deres personlige liv. Skroller du nederst finner du utdypende info om utdanning,- og jobb,- bakgrunn til instruktørene.

TIDLIGERE DELTAKERE SIER DE OPPLEVER BLANT ANNET:

 • Mindre stress
 • Pusten går lettere
 • Forbedret søvnmønster
 • Redusere forstyrrende tanker
 • Få kontakt med magefølelsen
 • Aksept for der man er i livet akkurat nå
 • Bedret konsentrasjon
 • Nyte mer av livets gode øyeblikk
 • Bli mer tilstede for seg selv og de rundt deg
 • Bli mer glad i deg selv

Ønsker du å lese utdypende hva tidligere kursdeltakere sier kan du lese på hjemmesiden til Akkurat no: http://www.akkuratno.no/tilbakemeldinger/

KURSINNHOLD – BASERT PÅ VITENSKAPELIGE METODER

Som dere vet finnes det ingen fasitsvar eller èn eneste oppskrift på god helse og et godt liv. Vi er alle unike og det beste er å finne ut hva som er viktig i eget liv. Men en av veiene til et friskere og rikere liv kan være å trene på å leve akkurat nå og enda mer i nuet – som verken er mystikk eller overtro, men balansekunst i livskvalitet og helseforebygging basert på vitenskapelige metoder.

Mindfulnesskurset på naturperlen Rotvoll er basert påverdens ledende «Mindfulness-basert stress-reduksjon» program (MBSR), opprinnelig laget av lege Jon Kabat-Zinn for å hjelpe kronisk syke. Programmet er blitt videreutviklet i førti år og forskning viser at teknikkene virker på alle mennesker.

Vi vil gjøre de grunnleggende øvelsene i Oppmerksomhetstrening

– Sittende oppmerksomhetstrening
– Liggende kroppsskanning
– Gående meditasjon
– Pust i bevegelse (lett yoga)

Sakrum pust, ryggpust, mindful spising og kjærlighetsmeditasjon vil vi også lede deg gjennom. For viderekommende vil vi kunne gi flere øvelser ved behov. Vi anbefaler at du gjør daglig øvelser i minimum 15 minutt seks dager i uka for å få mindfulness øvelsene inn i hverdagen din.

HVOR MINDFULNESS BRUKES

Over alt ! I Trondheim gir eksempelvis St.Olavs hospital ansatte kurs i Mindfulness basert stress reduksjon (MBSR), NTNU tilbyr vitenskapelige studier i MBSR, studenter får kurs i mindfulness gjennom Studentsamskipnaden og fra 2020 vil grunnskolene/videregående ha faget ”psykisk helse og livsmestring” hvor mindfulness teknikker vil bli tatt i bruk. I næringsliv og arbeidsrettet rehabilitering brukes også MBSR flittig.

KURSET ER IKKE TERAPI

I kurset oppfordres du å dele egne erfaringer fra treningen, men kurset er ingen terapi. Fokus skal være på treningen. Det kan likevel inspirere å høre andres historier og det kan ha en terapeutisk virkning å være i en ukentlig gruppe som trener og deler erfaringer sammen over tid. Kurset vil også inspirere og fokusere på helsefremmende aspekter.

PÅMELDING

Bindende påmelding innen søndag 5 september. Vi har max 10 plasser og må ha minst 7 deltakere for kursoppstart. Har du spørsmål ring Mette på 45491308 eller mail på mette@akkuratno.no. Påmelding her: http://www.akkuratno.no/kurs-og-tjenester/

PRIS

Kursinnholdet som inneholder 22 timer koster Kr. 3300* (* uføre og arbeidsledige kr 2650 – 20 % rabatt).

”Early bird pris” før 2 september kr. 2950 (10% rabatt). Tidligere deltakere på kurs hos oss får halv pris. Kun en rabatt mulig.

KURSET INKLUDRER

 • Individuell gående samtale (i fjæra) før kurs oppstart, uke 36 (3 – 7 september)
 • 6 kurskvelder X 2,5 timer (16 timer + samtale) pluss Stille dag/retreat 5 timer
 • Minst 15 minutt egentrening daglig på øvelsene vi gikk gjennom på kurskvelden
 • Kursmateriell digitalt, gratis mindfulness app tips til daglig trening
 • Te på kurskvelder og et mindfult måltid på Land og strand
 • Deltakelse i en lukket facebookgruppe (hvis du ønsker)
 • Oppfølgingssamtale 3,5 måneder etter kursslutt hvis ønskelig (mars 2019)

DELTAKERE

Max 10 deltakere og minimum 7 deltakere for kursgjennomføring. Akkurat no ønsker få deltakere på kursene slik at deltakerne får max utbytte. Ingen forkunnskaper kreves.

TA MED

Yogamatte, pledd, ullsokker og myke klær. Gjerne vindtett jakke da vi skal nyte Fredshagen, fjæra og se på høstfargene og høre bølgeskvulp i deler av kurset. På stille dag ber vi alle deltakerne ta med noe søtt, surt, salt eller bittert til en lunchbuffet.

MER INFO OM INSTRUKTØRENE

METTE RØKKE

Mette er grunnlegger av Mindfulness kurset Akkurat no og hun har flere års erfaring som Mindfulness instruktør på Rotvoll. Hun har tidligere bl.a jobbet flere år som psykososial rådgiver for internasjonale studenter ved NTNU og Universitetet i Tromsø, koordinator for internasjonal kultur i kommunen og fire år har hun brukt på humanitært arbeid på flere kontinenter, gjennom bla. FN og Flyktninghjelpens beredskapsgruppe på Sri Lanka, Vestbredden og Mexico. I tillegg til å være sertifisert mindfulness instruktør med Andres Kroese og Videreutdanning mindfulness med Viggo Johansen, har hun en solid universitetsbakgrunn som Samfunnsviter. Mette har en mastergrad i Fred og konfliktløsning, hun er Sosionom og hun har studert psykologi, antropologi og NLP coaching. Mette har ledet kurs i stressmestring for studenter ved Universitetet i Tromsø i flere år, men den største motivasjonsfaktoren for selv å praktisere daglig fikk hun i 2014 da hun fikk den kroniske sykdommmen multippel sklerose. I boka ”Balansekunst” forteller hun hvordan mindfulnessteknikker har vært et fantastisk redskap til å mestre, balansere energi, stoppe tankekaoset, energiøkonomisering, aksept og skape mening når sykdom plutselig ble en del av hverdagen: Les mer her om du er interessert: http://www.akkuratno.no/wp-content/uploads/2018/04/Mette-Røkke.pdf

CAMILLA BERNTSON

Camilla er utdannet sykepleier,fødselhjelper (Doula) og Craniosacral terapeut med videreutdanning i embryologi og mindfulness. Camilla begynte å meditere i 2001, og de siste årene har hun gjort en rekke meditasjonskurs og ett års videreutdanning i mindfulness med Viggo Johansen i 2018.

Gjennom å ha jobber med mye ansvar har hun vært utbrent i flere perioder. I tillegg fikk hun en Borelia diagnose som førte til at hun var syk i flere år. I ettertid kan Camilla se at hun levde mest i hodet – uten kontakt med egne behov og kropp.

Mindfulness har hjulpet henne til å leve mer fra hjertet, det har gitt mot til å være åpen, sårbar og evnen til å hvile i øyeblikket. Camilla har selv fått erfare at det er et utmerket verktøy for å håndtere smerte, både fysisk og psykisk, og få mer stabilitet og glede i livet.

 

 

 

 

 


 

NYBEGYNNERKURS 2017

Dato: Kursperioden er fra tirsdag 24 september – 14 november 2017 (Uke 41 er høstferie/ingen kurs) Altså:   – Tirsdag 26 september –  3,17, 24 og 31 oktober -7 og14 november Tid: Kl. 18.00 – 20.00 (+ stille søndag 12 november kl.10.30 – 15.00 på Rotvoll) Første kursdag vil vi holde på til ca kl. 20.30.

Sted: Solstua på Camphill Rotvoll, Rotvoll. Tog og buss stopper et steinkast unna og kjører du kan du parkere på parkeringsplassen over Rotvollfjæra. Les om Camphill Rotvoll her:  http://rotvoll.camphill.no/arbeidsfellesskapet/

Kursleder: Mette Røkke mediterer daglig og har selv kjent på hvor mye 8 ukers kurs i Mindfulness ga i en krevende tid helsemessig år tilbake. Mette har 20 års psykososial arbeidserfaring med mennesker og har en solid utdannelse fra NTNU /Universitetet i Tromsø; Master i fred og konfliktløsning, tre år sosionomutdanning, NLP practiotioner utdanning fra Metaresourse og Mindfulness instruktør utdannelse ved kirurg Andries kroese/ Scandinavian center for awareness training. Mer info om instruktør finner du under fanen  «Om Akkurat no «. Max 8 deltakere på kurset og minimum 5 deltakere for kursgjennomføring. Akkurat no ønsker små grupper, da det gir størst utbytte for deltakerne. Ingen forkunnskaper kreves.

Pris: Kr. 3900/3500* (*for uføre, studenter, og arbeidsledige). Inkludrer 8 samlinger, en hel stille dag m/suppe og lett bevertning, samtale før kursoppstart mm. Påmelding: Påmelding er bindende.Ved avlysning 3 uker før kursoppstart blir halv kurspris fakturert og 2 uker før kursstart blir  full kurspris fakturert. «Earlybird pris » på  300 kroner reduksjon hvis du melder deg på innen 26 august  2017. Gjelder ikke prisen for for studenter, arbeidsløse og uføre, da prisen allerede er nedsatt. Påmelding her. Ta med: Yogamatte, pledd, utlsokker og myke klær. Gjerne vindtett jakke da vi skal være ute i deler av kurset.

Kurset inkluderer:

– Individuell gående samtale før kurs oppstart, uke 36 og 37 (4 – 15 september)

– 8 kurskvelder + en Stille dag/retreat søndag 12 november (Over 24 timer tilsammen)

Stille dag/ retreat med Mindfulness søndag 12 november 2017 (10.30 –  15.00) – Kursmateriell digitalt, te, måltid på stille dag

Oppfølgingssamtale 3 måneder etter (hvis man ønsker)

– Deltakelse i en lukket facebookgruppe (hvis du ønsker)

Solstua: Lokalet Solstua ligger på gården Camphill Rotvoll, Rotvoll alle 1. Lokalet ligger rett ved  Rotvoll fjæra og Ladestien. Utenfor Solstua ligger en fargerik og blomstrende fredshage hvor det gror markjordbær, urter og blomster i alle farger. Og i midten rager en høyreist og stolt fredsøyle med ordene ” Måtte fred råde på jorden” på mange ulike språk. Stedet er laget for mindfulness ! Klukkende lyd fra vannet i fontenen gir bakgrunnslyd for refleksjon når du tar en mindful vandring i sirkelformasjoner rundt søylen. På kurset vil det bli servert et måltid med grønnsaker og urter, sammen med egenprodusert ferskt brød fra gårdens eget bakeri. Mer kortreist kan det ikke bli ! Les mer om kursene her.

Meld deg på her:

Navn

E-post

Telefon

Velg hvilket kurs du vil melde deg på her:  

Jeg har fått mer flyt i hverdagen. Legger bevisst  merke til flere små detaljer. Mer ro og står mer i følelsene mine nå. Du har veldig god ro rundt deg, og har en varm og behagelig stemme ved øvelsene. Jeg opplever deg som en veldig behagelig person. Stressrelatert tankekjør  og tanker generelt  tar ikke så stor plass i bevisstheten og jeg ”sporer av” langt mindre. Tanker og følelser er lettere å identifisere og akseptere. Tenker ikke fullt så mye på hvem jeg burde ha vært.
Tåler egen angst og stress bedre. Gjennom aksept blir det mindre av det. Gir meg selv nye sjanser.

Tilbakemelding fra kursdeltaker

Vil du vite mer?

 

Firkløver

Livsmestring i skolen

Mette og Embla

 

LIVSMESTRING I SKOLEN

Høsten 2019 starter Alta kommune et livsmestringsprosjekt på en 1 – 10 klasse skole i Alta. Mestringsprosjektet er i tråd med at folkehelse og livsmestring kommer inn som et tverrfaglig tema i de nye lærerplanene i 2020. Dette er et forsknings- og utviklingsprosjekt hvor Regionalt kunnskapssenter for barn og unge Nord (RKBU) og Kompetanssenter Rus Nord-Norge (Korus) Nord er involvert.

Målene:

Prosjektet er opprettet for å styrke trivsel, redusere stress og skape et godt skolemiljø for elever og lærere og gi bedre forutsetninger for læring.

 • Et forskningsbasert prosjekt for at barn og unge skal oppnå bedre livsmestring og bedre psykisk helse.
 • Et tiltak for at barn og unge skal føle mindre stress og håndtere det bedre, og få en skolehverdag preget av trivsel, nærvær og ro. Få bedre forutsetninger for læring.

Metodene:

De mindfulnessbaserte stillhetsøvelsene som benyttes er enkle å lære og ta i bruk. De har vært utviklet og prøvd ut i skolen i over 20 år, og vært forsket på med gode resultater. Klikk gjerne på linken til Drømmen om det gode under for å se filmsnutter og tidligere forskning rundt metodene som vil bli brukt.

Hvem skal utføre opplæringen:

15 mai fikk mindfulness foretaket  Akkurat no i Trondheim og Drømmen om det gode i Oslo  gladnyheten fra Folkehelserådgiver i Alta at vi  ble valgt til å implementere tiltaket.

Oppstart:

Mandag 30 september 2019 (uke 40 ) starter vi opp med et 2 dagers grunnkurs til alle lærerne i 1 – 10 klasse og pedagogisk ansvarlige ved skolen i metodikken, både til egen glede og for å øve med elevene i klasserommet.

Boka Stillhet i førskole og skole – steg for steg (av grunnlegger Anna Bornstein) er nå under oversetting fra svensk til norsk og en app til mobiltelefon som letter øvelsene er under arbeid i disse dager.

Vi gleder oss veldig til å starte på dette prosjektet sammen med de viktigste menneskene – nemlig barna og deres lærere 🙂

 

————————————————————————————————————–

STILLE DAG 2018

img_5653

file0001443868925

Vi gjentar suksessen fra høsten 2016 hvor vi ledet en stor gruppe deltakere inn i stillheten en dag på magiske Rotvoll. Tilbakemeldingene etter stillheten ble brutt varmer i hjertet enda 🙂

Stille dag er en dag for å senke skuldrene og rette blikket innover. Det kreves ingen ting mer enn at du skal være. Være hele dagen ….. Du trenger ikke engang å lage mat for du får servert et enkelt og smakfull mindfult måltid.

Gjennom hele dagen får du anledning til å erfare mindfulnesspraksis i stillhet. Du vil være sammen med flere mennesker, men dagen gjennomføres i full stillhet – foruten stemmene fra to instruktører.

Instruktørene guider deg gjennom de grunnleggende øvelsene i Oppmerksomhetstrening; sittende oppmerksomhetstrening, liggende kroppsskanning, gående meditasjon og pust i bevegelse (lett yoga).

Mette Røkke er grunnlegger av Mindfulness kurset www.akkuratno.no og hun mediterer daglig og har selv kjent på hvor mye 8 ukers kurs i Mindfulness ga i en krevende tid helsemessig. I tillegg har Mette 20 års psykososial arbeidserfaring med mennesker og har en solid utdannelse fra NTNU /Universitetet i Tromsø; Master i fred og konfliktløsning, tre år sosionomutdanning, NLP practiotioner utdanning fra Metaresourse og Mindfulness instruktør utdannelse ved kirurg Andries kroese/ Scandinavian center for awareness training. Mer info om instruktør vil du finne under fanen  «Om Akkurat no «ettervert.

Dato: Søndag 12 november 2017 ( kl. 10.00 – 15.30) :

PROGRAM::

 • Velkommen inn i stillheten
 •  Liggende bodyscan
 • Sittende oppmerksmhetstrening
 • Pust i bevegelse/lett yoga
 • Gående meditasjon ute
  – Lavvo/fjell meditasjon
 • Oppmerksomt måltid m/ spise meditasjon
 • Liggende avspenning
 • Takknemlighetsmeditasjon
 • Erfaringsdeling og vel hjem 🙂

I nybegynner kursene til Akkurat no er en Stille dag inkludert, men vi ønsker likevel at dere melder dere på eventen på facebook for å planlegge mat, rom og øvelser. Høstens stille dag skjer etter deltakernes har gjennomført sin 7 kursdag og har vært borti de grunnleggende teknikkene. Kurset er basert på verdens ledende stressmestringsprogram – Mindfulness – basert – stress – reduksjonsprogrammet MBSR hvor en stille dag er en del av programmet.

Det er noen  plasser ledig for andre som har litt erfaring med nærværspraksis. Du trenger ikke å ha deltatt på 8 ukers kurs tidligere. Prisen for dere vil være kr.850/ kr.600 * (*Arbeidsledig, heltidsstudent, ufør).

Bindende påmelding innen 20 oktober 2017 gjøres på mette@akkuratno.no.

Ta med:

Yogamatte, teppe, ulltøy og ellers varme klær for gjøre gående meditasjon ute hvis været tillater det.

INSTRUKTØRENE FOR STILLE DAG

METTE RØKKE:
Mette Røkke er grunnlegger av Mindfulness kurset Akkurat no med 8 ukers kurs på vakre Rotvoll. Mer info finner du her: www.akkuratno.no

Mette er sertifisert Mindfulness instruktør (Andries Kroese/Senter for stressmestring) med en Mastergrad i fred og konfliktløsning (Universitetet i Tromsø) og Bachelor i Sosialt arbeid/psykologi (NTNU). I tillegg har hun en Nevro lingvistisk programming (NLP) practitioner utdanning fra Metaresourse. I 2017 – 2018 tar hun en fordypning i Mindfulness hos Viggo Johansen på Zenit yoga. Mer info på hjemmesiden www.akkuratno.no

I 2014 fikk Mette en den kroniske sykdommen Multippel sklerose (MS). Heldigvis var hun kjent med mental trening gjennom egen utdanning og 20 års jobberfaring med psykososialt arbeid/selvhjelpsgrupper med enkeltpersoner og grupper fra bl.a NTNU, FN, Universitetet i Tromsø og flere års internasjonale oppdrag i land med krig og konflikt for bl.a Flyktninghjelpens beredskapsgruppe på tre kontinenter.

Mette startet raskt på et 8 ukers kurs i Mindfulness etter diagnosen kom og opplevde at daglig trening på Mindfulness teknikker førte til en lettere aksept, mer ro, mindre tankekjør, mer energi, bedre søvn og økt livsglede. Ønske om å dele kunnskapen rundt Oppmerksomhetstrening/Mindfulness ble så sterk og hun sa opp jobben og sertifiserte seg raskt til selv å bli instruktør. Nå brenner hun for å gi kunnskapen videre til mennesker som trenger det; spesielt til de som har opplevd sykdom, utfordrende livssitasjon eller ”møtt veggen” på en eller annen måte.

HILDE RAVNÅ BJØRNSTAD
Hilde er sertifisert instruktør i Vinyasa Yoga (2006-2007), Satyananda Yoga (2009-2011) og Yoga Nidra (2007-2008), og har etterutdanning som gravid- og barselyogainstruktør (2015-2016).
Hun har over 5 års instruktørutdanning og er kvalifisert instruktør gjennom to internasjonale organisasjoner ;British Wheel of Yoga (Storbritannia) og Yoga Alliance (USA).

Hilde begynte å undervise i 2004 ved Zenit Yoga i Trondeim hvor hun var daglig leder i to år. Samtidig grunnla hun Sankalpa Yogasenter på Stjørdal og høsten 2017 har hun startet Sankalpa yogasenter på Rotvoll.

I 2008 fikk Hilde oppleve alvorlig sykdom på kroppen, da hun hun ble rammet av hjerneblødning. Dette gav henne en utrolig opplevelse av hvor sterke og effektive yogaens redskaper er i en så utfordrende situasjon. I rehabiliteringsfasen etter slaget var det lite hjelp å få fra det offentlige helsevesenet, så hun måtte stå for opptreningen selv. Heldigvis hadde hun allerede da lang erfaring med yoga.

Disse tøffe erfaringene vekket et enda større ønske om å dele yoga og dens kunnskapen med andre mennesker, og ikke minst de som trenger ekstra hjelp og støtte ved sykdom.
Før slaget var Hilde utdannet naturfagslærer, og tok utdanning som ernæringsfysiolog etter hun ble syk. Med stor erfaring innen yoga, helsefaglig og pedagogisk utdanning har Hilde nå fokus på videreutdanning av yogainstruktører. Mer info om Sankalpa her: www.sankalpa.no

 

Mindfulness, helse og kronisk sykdom – Norsk forening for Ehlers danlos

12063845_10153195733851991_1466772685066384822_nmeditasjon-er-en-verden-for-seg-selv.1457548665

 

Fredag 11 mai 2018

Kl 10.00            Vi ”lander” ved å starte med sittende Oppmerksomhetstrening

Kl 10.15             Velkommen

 • Intro av Mindfulness instruktør Mette Røkke
 • Sett intensjon for dagene
 • Hva er Oppmerksomt nærvær/Mindfulness, hvordan virker det og hvorfor er det blitt så ”inn” i helsesystemet ?

Kl.11                  Pause

Kl.11.15             Pusteanker meditasjon

 • Stopp
 • Observer
 • Aksepter
 • La gå

Aksept -bli kjent med seg selv og oppleve å få verktøy til reduksjon og uro, bedring av søvnkvalitet og energibalanse.

Kl.12.00             Pause

Kl.12.15             Siste forskning på smertelindring ved bruk av mindfulness trening

                           Rosin øvelsen

Kl.13.00             Lunsj

Etter lunsj flytter til et annet rom hvor det blir mulighet til å ligge på ryggen hvis du ønsker. Har stoler for dere som trenger det. Ta med yogamatte og teppe hvis du har. Kroppstemperaturen blir senket når vi gjør noen øvelser.

Kl.13.00             Spørsmål

Kl. 13.15            Sacrum pust

Kl.13.30             Liggende kroppsskanning

Kl. 14.00            Avslutningsrefleksjoner

 

Lørdag 12 mai

Kl.10.00             Gående Mindfulness langs skjærgården i Åsgårdstrand

Kl. 10.45            Pause

Kl.11.15             Omvisning i «Munchs hus»

                           Huset er kjent som et kunstnerhjem ettersom maleren Edvard Munch (1863–1944) bodde her i lange perioder. Selve huset er ikke skildret i Munchs kunst, men en rekke av hans kjente bilder er utført her, ikke minst de sju variantene av Pikene på broen og de fem variantene av Kvinnene på broen. Også Melankoli (1892), Stemmen (1892), Sjalusi (1895) er malt i eller har motiver fra Åsgårdstrand.

 

————————————————————————————

HØSTMARKEDET PÅ STEINER SKOLEN 2017

Se, lukt, hør, smak og utforsk. Høstmarkedet på vakre Rotvoll åpner alle sanser. Etter en yrende og stemningsfull høstdag og mange inntrykk rikere med hesteridning, sjøsetting av båter, økologsk mat etc.med barn, svigermor, lærere og naboer kan det kjennes godt å rette fokuset innover.

Timen er for deg som ønsker å gi deg selv en sanseopplevelse for kropp og sinn, rette fokuset innover, senke skuldrene og bare ha fokus på deg og din egen kropp og pust. Ingen fokus på teori, men fokuset er bare på Å VÆRE. Timen passer best for
voksne for det krever at man kan sitte i stillhet på en stol eller på gulvet- mens man blir guidet av en Mindfulness instruktør.

Du guides gjennom to, kanskje tre, formelle Mindfulness øvelser, eller Oppmerksomhetstrenings-øvelser som det heter på norsk.
– Sittende kropps skanning- med fokus på kroppen
– Pusteanker øvelse – med fokus på pust
– Er det tid nok blir det en guidet ”rosinøvelse”- med fokus på å prøve alle sanser.

Timen er for deg som er nysgjerrig på Mindfulness og ønsker å prøve å bli ledet gjennom øvelser, stoppe opp og være mer tilstede i hverdagen. Mindfulness er en kraftfull tilnærming til å møte hverdagens utfordringer, som for mange er belastet med indre og ytre stress. Økt tilstedeværelse og bevissthet åpner opp for mer glede, frihet, klarhet, kjærlighet og indre fred.

Du trenger ingen forkunnskaper. Det eneste du trenger er å sitte i en verdig stilling i vakre Perlemorsalen og rette fokuset mot det store vinduet mot den vakre Fredshagen. Så lukke øynene. Senke skuldrene. Og puste…….

Timen er gratis, men den har begrensede plasser. Påmelding kan gjøres her: http://www.akkuratno.no/pamelding/

 


Høst 2016:

Velkommen til en gratis introduksjon til mindfulness på magiske Rotvoll

Sommerferien er over og mange opplever kanskje allerede at tankene kverner og du går på autopilot. Kjenner du deg igjen ?

Ønsker du å skape og ta vare på gode øyeblikk i høst – og fremover – er du velkommen til introkurs i Oppmerksomt nærvær/Mindfulness på naturperlen Rotvoll.

Introduksjonskurset er laget for deg som er nysgjerrig på hva mindfulness egentlig er og ønsker å få litt erfaring, stoppe opp og være mer tilstede i hverdagen.

Mindfulness er en kraftfull tilnærming til å møte hverdagens utfordringer, som for mange er belastet med indre og ytre stress. Økt tilstedeværelse og bevissthet åpner opp for mer glede, frihet, klarhet, kjærlighet og indre fred.

På kurset går vi gjennom:

– Du guides gjennom to formelle øvelser
– Hva er oppmerksomt nærvær – og hvor mye er vi egentlig tilstede på en vanlig dag ?
– Hvor kommer oppmerksomt nærvær eller MBSR programmet (mindfulness – basert – stress –reduksjon) fra ?
– Hva sier forskning om effekten av oppmerksomt nærvær ?

Mindfulness kurset Akkurat no starter  opp 8 ukers kurs for nybegynnere/litt øvet tirsdag 26 september kl. 18 på Solstua, rett ved Steinerskolen på Rotvoll. Mer info her: www.akkuratno.no

Begrensede plasser så husk påmelding 🙂 I tillegg til å merke av «skal» på arrangementet kan du melde deg  på via mail, hjemmesida eller telefon.

www.akkuratno.no
Mail: mette@akkuratno.no
Telefon: 45 49 13 08.
Send sms om jeg ikke svarer – så ringer jeg seg opp 🙂

***********************************************************************
På naturperlen Rotvoll tilbys 8 ukers kurs for nybegynnere/litt øvet høsten 2017.  Solstua er et flott lokale ; 3 minuters gåtur fra sjøen, Ladestien og Fredshagen på Camphill Rotvoll.

Solstua: Lokalet Solstua ligger på gården Camphill Rotvoll. Utenfor Solstua ligger en fargerik og blomstrende fredshage hvor det gror markjordbær, urter og blomster i alle farger. Og i midten rager en høyreist og stolt fredsøyle med ordene ” Måtte fred råde på jorden” på mange ulike språk.Plassen er som skapt til mindfulness.

Klukkende lyd fra vannet i fontenen gir bakgrunnslyd for refleksjon når du tar en mindful vandring i sirkelformasjoner rundt søylen. Kurset inkluderer en stille dag hvor du blir servert økologisk suppe  med egenprodusert ferskt brød fra gårdens eget bakeri. Mer kortreist kan det ikke bli !

Velkommen til et sansebasert kurs på Rotvoll! Se her: www.akkuratno.no

Deler av kurset holdes ute i de magiske omgivelsene når været tillater det. I tillegg til samtale før oppstart, 16 times kurs med sertifiserte mindfulness instruktører, er et mindfult økologisk måltid fra gården inkludert og en heldags retreat/stille søndag, ledet av to mindfulness instruktørene og en yogainstruktør og en kokk.

 

Kursene er basert på det ledende stressmestrings programmet MBSR ( Mindfulness – basert- stressmestrings – reduksjon) med dokumentert helsefremmende effekt – i tillegg har vi lagt til stedets unikhet og mulighetene naturen bringer med seg for å åpne opp sansene.

Les mer om kursene her.

Mindfulness for grupper/arbeidsplassen

12087716_1680192642192508_8205633704987351560_o

Jeg lager kurs og foredrag for arbeidsplasser, skoler, barnehager, pasientforeninger, idrettslag og andre grupper.

I 2015 underviste jeg eksempelvis på fire store konferanser i regi av MS forbundet i Oslo, Bergen, og Trondheim. Lærerhøyskolestudenter ved NTNU fikk også innføring i Mindfulness samme år. .I 2018 underviste jeg på Årsmøtet til Norsk forening for Ehlers danlos foreningen i Horten.

Ta kontakt så kan vi lager vi et opplegg som møter deres behov ! Timene består ofte av teori kombinert med øvelser i Mindfulness.