Kurs og tjenester

Stille dag/Retreat i Mindfulness

Dato: Søndag 12 nov. 2017 (kl.10.30 – 15)
Sted: Solstua Camphill Rotvoll, Fredshagen og Rotvollfjæra

Les mer om kurset her

Nybegynner kurs i Mindfulness 8 uker (Inkl. Stille dag)

Dag:Tirs.27 september – 14 nov. 2017
Tid: 18.00 – 20.00

Sted: Solstua, Fredshagen og Rotvollfjæra

Les mer om kursene her

Gratis smakebit

Gratis smakebit/innføring i Mindfulness

Dato: Lør. 23 september
Tid: kl. 15- 16
Sted: Perlemorsalen/ Camphill Rotvoll ved Steinerskolen på Rotvoll

Les mer om kurset her

Les mer om de ulike kursene, og meld deg på under her:

 

Stille dag/Retreat i Mindfulness

img_5653

file0001443868925

Vi gjentar suksessen fra høsten 2016 hvor vi ledet en stor gruppe deltakere inn i stillheten en dag på magiske Rotvoll. Tilbakemeldingene etter stillheten ble brutt varmer i hjertet enda 🙂

Stille dag er en dag for å senke skuldrene og rette blikket innover. Det kreves ingen ting mer enn at du skal være. Være hele dagen ….. Du trenger ikke engang å lage mat for du får servert et enkelt og smakfull mindfult måltid.

Gjennom hele dagen får du anledning til å erfare mindfulnesspraksis i stillhet. Du vil være sammen med flere mennesker, men dagen gjennomføres i full stillhet – foruten stemmene fra to instruktører.

Instruktørene guider deg gjennom de grunnleggende øvelsene i Oppmerksomhetstrening; sittende oppmerksomhetstrening, liggende kroppsskanning, gående meditasjon og pust i bevegelse (lett yoga).

Mette Røkke er grunnlegger av Mindfulness kurset www.akkuratno.no og hun mediterer daglig og har selv kjent på hvor mye 8 ukers kurs i Mindfulness ga i en krevende tid helsemessig. I tillegg har Mette 20 års psykososial arbeidserfaring med mennesker og har en solid utdannelse fra NTNU /Universitetet i Tromsø; Master i fred og konfliktløsning, tre år sosionomutdanning, NLP practiotioner utdanning fra Metaresourse og Mindfulness instruktør utdannelse ved kirurg Andries kroese/ Scandinavian center for awareness training. Mer info om instruktør vil du finne under fanen  «Om Akkurat no «ettervert.

Dato: Søndag 12 november 2017 ( kl. 10.00 – 15.30) :

PROGRAM::

 • Velkommen inn i stillheten
 •  Liggende bodyscan
 • Sittende oppmerksmhetstrening
 • Pust i bevegelse/lett yoga
 • Gående meditasjon ute
  – Lavvo/fjell meditasjon
 • Oppmerksomt måltid m/ spise meditasjon
 • Liggende avspenning
 • Takknemlighetsmeditasjon
 • Erfaringsdeling og vel hjem 🙂

I nybegynner kursene til Akkurat no er en Stille dag inkludert, men vi ønsker likevel at dere melder dere på eventen på facebook for å planlegge mat, rom og øvelser. Høstens stille dag skjer etter deltakernes har gjennomført sin 7 kursdag og har vært borti de grunnleggende teknikkene. Kurset er basert på verdens ledende stressmestringsprogram – Mindfulness – basert – stress – reduksjonsprogrammet MBSR hvor en stille dag er en del av programmet.

Det er noen  plasser ledig for andre som har litt erfaring med nærværspraksis. Du trenger ikke å ha deltatt på 8 ukers kurs tidligere. Prisen for dere vil være kr.850/ kr.600 * (*Arbeidsledig, heltidsstudent, ufør).

Bindende påmelding innen 20 oktober 2017 gjøres på mette@akkuratno.no.

Ta med:

Yogamatte, teppe, ulltøy og ellers varme klær for gjøre gående meditasjon ute hvis været tillater det.

INSTRUKTØRENE FOR STILLE DAG

METTE RØKKE:
Mette Røkke er grunnlegger av Mindfulness kurset Akkurat no med 8 ukers kurs på vakre Rotvoll. Mer info finner du her: www.akkuratno.no

Mette er sertifisert Mindfulness instruktør (Andries Kroese/Senter for stressmestring) med en Mastergrad i fred og konfliktløsning (Universitetet i Tromsø) og Bachelor i Sosialt arbeid/psykologi (NTNU). I tillegg har hun en Nevro lingvistisk programming (NLP) practitioner utdanning fra Metaresourse. I 2017 – 2018 tar hun en fordypning i Mindfulness hos Viggo Johansen på Zenit yoga. Mer info på hjemmesiden www.akkuratno.no

I 2014 fikk Mette en den kroniske sykdommen Multippel sklerose (MS). Heldigvis var hun kjent med mental trening gjennom egen utdanning og 20 års jobberfaring med psykososialt arbeid/selvhjelpsgrupper med enkeltpersoner og grupper fra bl.a NTNU, FN, Universitetet i Tromsø og flere års internasjonale oppdrag i land med krig og konflikt for bl.a Flyktninghjelpens beredskapsgruppe på tre kontinenter.

Mette startet raskt på et 8 ukers kurs i Mindfulness etter diagnosen kom og opplevde at daglig trening på Mindfulness teknikker førte til en lettere aksept, mer ro, mindre tankekjør, mer energi, bedre søvn og økt livsglede. Ønske om å dele kunnskapen rundt Oppmerksomhetstrening/Mindfulness ble så sterk og hun sa opp jobben og sertifiserte seg raskt til selv å bli instruktør. Nå brenner hun for å gi kunnskapen videre til mennesker som trenger det; spesielt til de som har opplevd sykdom, utfordrende livssitasjon eller ”møtt veggen” på en eller annen måte.

HILDE RAVNÅ BJØRNSTAD
Hilde er sertifisert instruktør i Vinyasa Yoga (2006-2007), Satyananda Yoga (2009-2011) og Yoga Nidra (2007-2008), og har etterutdanning som gravid- og barselyogainstruktør (2015-2016).
Hun har over 5 års instruktørutdanning og er kvalifisert instruktør gjennom to internasjonale organisasjoner ;British Wheel of Yoga (Storbritannia) og Yoga Alliance (USA).

Hilde begynte å undervise i 2004 ved Zenit Yoga i Trondeim hvor hun var daglig leder i to år. Samtidig grunnla hun Sankalpa Yogasenter på Stjørdal og høsten 2017 har hun startet Sankalpa yogasenter på Rotvoll.

I 2008 fikk Hilde oppleve alvorlig sykdom på kroppen, da hun hun ble rammet av hjerneblødning. Dette gav henne en utrolig opplevelse av hvor sterke og effektive yogaens redskaper er i en så utfordrende situasjon. I rehabiliteringsfasen etter slaget var det lite hjelp å få fra det offentlige helsevesenet, så hun måtte stå for opptreningen selv. Heldigvis hadde hun allerede da lang erfaring med yoga.

Disse tøffe erfaringene vekket et enda større ønske om å dele yoga og dens kunnskapen med andre mennesker, og ikke minst de som trenger ekstra hjelp og støtte ved sykdom.
Før slaget var Hilde utdannet naturfagslærer, og tok utdanning som ernæringsfysiolog etter hun ble syk. Med stor erfaring innen yoga, helsefaglig og pedagogisk utdanning har Hilde nå fokus på videreutdanning av yogainstruktører. Mer info om Sankalpa her: www.sankalpa.no

 

Meld deg på her:

Navn

E-post

Telefon

Velg hvilket kurs du vil melde deg på her:  

Jeg har fått mer flyt i hverdagen. Legger bevisst  merke til flere små detaljer. Mer ro og står mer i følelsene mine nå. Du har veldig god ro rundt deg, og har en varm og behagelig stemme ved øvelsene. Jeg opplever deg som en veldig behagelig person. Stressrelatert tankekjør  og tanker generelt  tar ikke så stor plass i bevisstheten og jeg ”sporer av” langt mindre. Tanker og følelser er lettere å identifisere og akseptere. Tenker ikke fullt så mye på hvem jeg burde ha vært.
Tåler egen angst og stress bedre. Gjennom aksept blir det mindre av det. Gir meg selv nye sjanser.

Tilbakemelding fra kursdeltaker

Nybegynnerkurs, Mindfulness – kveld (8 uker)

urtehagen

Mindfulness handler om å være tilstede i livet akkurat nå. Akkurat slik livet er. Ikke leve i fortid og ikke i fremtid, men NÅ. Mindfulness eller » Oppmersksomt nærvær» handler om å være til stede med det vi erfarer i øyeblikket. Ikke alltid enkelt, men formelle og uformelle øvelser over 8 uker viser å ha en stor helsefremmende effekt på livskvalitet, søvn, konsentrasjon og glede.

Ovenfor ser du utsikten fra Solstua hvor vi møtes under hele kursperioden. Fredshagen setter stemninga og er skapt til Mindfulness /Oppmerksomt nærvær. Det er også Rotvollfjæra. Gående meditasjon gjør vi ute når været tillater det.Velkommen til et stemningsfylt og litt anderledes 8 ukers kurs i naturskjønne og vakre omgivelser !

Dato: Kursperioden er fra tirsdag 24 september – 14 november 2017 (Uke 41 er høstferie/ingen kurs)

Altså:   – Tirsdag 26 september

–  3,17, 24 og 31 oktober

-7 og14 november

Tid: Kl. 18.00 – 20.00 (+ stille søndag 12 november kl.10.30 – 15.00 på Rotvoll) Første kursdag vil vi holde på til ca kl. 20.30.
Sted: Solstua på Camphill Rotvoll, Rotvoll. Tog og buss stopper et steinkast unna og kjører du kan du parkere på parkeringsplassen over Rotvollfjæra. Les om Camphill Rotvoll her:  http://rotvoll.camphill.no/arbeidsfellesskapet/

Kursleder: Mette Røkke mediterer daglig og har selv kjent på hvor mye 8 ukers kurs i Mindfulness ga i en krevende tid helsemessig år tilbake. Mette har 20 års psykososial arbeidserfaring med mennesker og har en solid utdannelse fra NTNU /Universitetet i Tromsø; Master i fred og konfliktløsning, tre år sosionomutdanning, NLP practiotioner utdanning fra Metaresourse og Mindfulness instruktør utdannelse ved kirurg Andries kroese/ Scandinavian center for awareness training. Mer info om instruktør finner du under fanen  «Om Akkurat no «.

Max 8 deltakere på kurset og minimum 5 deltakere for kursgjennomføring. Akkurat no ønsker små grupper, da det gir størst utbytte for deltakerne. Ingen forkunnskaper kreves.

Pris: Kr. 3900/3500* (*for uføre, studenter, og arbeidsledige). Inkludrer 8 samlinger, en hel stille dag m/suppe og lett bevertning, samtale før kursoppstart mm.

Påmelding: Påmelding er bindende.Ved avlysning 3 uker før kursoppstart blir halv kurspris fakturert og 2 uker før kursstart blir  full kurspris fakturert. «Earlybird pris » på  300 kroner reduksjon hvis du melder deg på innen 26 august  2017. Gjelder ikke prisen for for studenter, arbeidsløse og uføre, da prisen allerede er nedsatt.
Påmelding her.

Ta med: Yogamatte, pledd, utlsokker og myke klær. Gjerne vindtett jakke da vi skal være ute i deler av kurset.

Kurset inkluderer:
– Individuell gående samtale før kurs oppstart, uke 36 og 37 (4 – 15 september)
– 8 kurskvelder + en Stille dag/retreat søndag 12 november (Over 24 timer tilsammen)
Stille dag/ retreat med Mindfulness søndag 12 november 2017 (10.30 –  15.00)
– Kursmateriell digitalt, te, måltid på stille dag
Oppfølgingssamtale 3 måneder etter (hvis man ønsker)
– Deltakelse i en lukket facebookgruppe (hvis du ønsker)

Solstua: Lokalet Solstua ligger på gården Camphill Rotvoll, Rotvoll alle 1. Lokalet ligger rett ved  Rotvoll fjæra og Ladestien. Utenfor Solstua ligger en fargerik og blomstrende fredshage hvor det gror markjordbær, urter og blomster i alle farger. Og i midten rager en høyreist og stolt fredsøyle med ordene ” Måtte fred råde på jorden” på mange ulike språk. Stedet er laget for mindfulness !

Klukkende lyd fra vannet i fontenen gir bakgrunnslyd for refleksjon når du tar en mindful vandring i sirkelformasjoner rundt søylen. På kurset vil det bli servert et måltid med grønnsaker og urter, sammen med egenprodusert ferskt brød fra gårdens eget bakeri. Mer kortreist kan det ikke bli !

Les mer om kursene her.

Vil du vite mer?

Les mer om kursene her

Smakebit/innføring i Mindfulness

12063845_10153195733851991_1466772685066384822_nmeditasjon-er-en-verden-for-seg-selv.1457548665

Se, lukt, hør, smak og utforsk. Høstmarkedet på vakre Rotvoll åpner alle sanser. Etter en yrende og stemningsfull høstdag og mange inntrykk rikere med hesteridning, sjøsetting av båter, økologsk mat etc.med barn, svigermor, lærere og naboer kan det kjennes godt å rette fokuset innover.

Timen er for deg som ønsker å gi deg selv en sanseopplevelse for kropp og sinn, rette fokuset innover, senke skuldrene og bare ha fokus på deg og din egen kropp og pust. Ingen fokus på teori, men fokuset er bare på Å VÆRE. Timen passer best for
voksne for det krever at man kan sitte i stillhet på en stol eller på gulvet- mens man blir guidet av en Mindfulness instruktør.

Du guides gjennom to, kanskje tre, formelle Mindfulness øvelser, eller Oppmerksomhetstrenings-øvelser som det heter på norsk.
– Sittende kropps skanning- med fokus på kroppen
– Pusteanker øvelse – med fokus på pust
– Er det tid nok blir det en guidet ”rosinøvelse”- med fokus på å prøve alle sanser.

Timen er for deg som er nysgjerrig på Mindfulness og ønsker å prøve å bli ledet gjennom øvelser, stoppe opp og være mer tilstede i hverdagen. Mindfulness er en kraftfull tilnærming til å møte hverdagens utfordringer, som for mange er belastet med indre og ytre stress. Økt tilstedeværelse og bevissthet åpner opp for mer glede, frihet, klarhet, kjærlighet og indre fred.

Du trenger ingen forkunnskaper. Det eneste du trenger er å sitte i en verdig stilling i vakre Perlemorsalen og rette fokuset mot det store vinduet mot den vakre Fredshagen. Så lukke øynene. Senke skuldrene. Og puste…….

Timen er gratis, men den har begrensede plasser. Påmelding kan gjøres her: http://www.akkuratno.no/pamelding/

 


Høst 2016:

Velkommen til en gratis introduksjon til mindfulness på magiske Rotvoll

Sommerferien er over og mange opplever kanskje allerede at tankene kverner og du går på autopilot. Kjenner du deg igjen ?

Ønsker du å skape og ta vare på gode øyeblikk i høst – og fremover – er du velkommen til introkurs i Oppmerksomt nærvær/Mindfulness på naturperlen Rotvoll.

Introduksjonskurset er laget for deg som er nysgjerrig på hva mindfulness egentlig er og ønsker å få litt erfaring, stoppe opp og være mer tilstede i hverdagen.

Mindfulness er en kraftfull tilnærming til å møte hverdagens utfordringer, som for mange er belastet med indre og ytre stress. Økt tilstedeværelse og bevissthet åpner opp for mer glede, frihet, klarhet, kjærlighet og indre fred.

På kurset går vi gjennom:

– Du guides gjennom to formelle øvelser
– Hva er oppmerksomt nærvær – og hvor mye er vi egentlig tilstede på en vanlig dag ?
– Hvor kommer oppmerksomt nærvær eller MBSR programmet (mindfulness – basert – stress –reduksjon) fra ?
– Hva sier forskning om effekten av oppmerksomt nærvær ?

Mindfulness kurset Akkurat no starter  opp 8 ukers kurs for nybegynnere/litt øvet tirsdag 26 september kl. 18 på Solstua, rett ved Steinerskolen på Rotvoll. Mer info her: www.akkuratno.no

Begrensede plasser så husk påmelding 🙂 I tillegg til å merke av «skal» på arrangementet kan du melde deg  på via mail, hjemmesida eller telefon.

www.akkuratno.no
Mail: mette@akkuratno.no
Telefon: 45 49 13 08.
Send sms om jeg ikke svarer – så ringer jeg seg opp 🙂

***********************************************************************
På naturperlen Rotvoll tilbys 8 ukers kurs for nybegynnere/litt øvet høsten 2017.  Solstua er et flott lokale ; 3 minuters gåtur fra sjøen, Ladestien og Fredshagen på Camphill Rotvoll.

Solstua: Lokalet Solstua ligger på gården Camphill Rotvoll. Utenfor Solstua ligger en fargerik og blomstrende fredshage hvor det gror markjordbær, urter og blomster i alle farger. Og i midten rager en høyreist og stolt fredsøyle med ordene ” Måtte fred råde på jorden” på mange ulike språk.Plassen er som skapt til mindfulness.

Klukkende lyd fra vannet i fontenen gir bakgrunnslyd for refleksjon når du tar en mindful vandring i sirkelformasjoner rundt søylen. Kurset inkluderer en stille dag hvor du blir servert økologisk suppe  med egenprodusert ferskt brød fra gårdens eget bakeri. Mer kortreist kan det ikke bli !

Velkommen til et sansebasert kurs på Rotvoll! Se her: www.akkuratno.no

Deler av kurset holdes ute i de magiske omgivelsene når været tillater det. I tillegg til samtale før oppstart, 16 times kurs med sertifiserte mindfulness instruktører, er et mindfult økologisk måltid fra gården inkludert og en heldags retreat/stille søndag, ledet av to mindfulness instruktørene og en yogainstruktør og en kokk.

 

Kursene er basert på det ledende stressmestrings programmet MBSR ( Mindfulness – basert- stressmestrings – reduksjon) med dokumentert helsefremmende effekt – i tillegg har vi lagt til stedets unikhet og mulighetene naturen bringer med seg for å åpne opp sansene.

Les mer om kursene her.

Mindfulness for grupper/arbeidsplassen

12087716_1680192642192508_8205633704987351560_o

Jeg lager kurs og foredrag for arbeidsplasser, skoler, barnehager, pasientforeninger, idrettslag og andre grupper. Ta kontakt så kan vi lager vi et opplegg som møter deres behov. Timene består ofte av teori kombinert med øvelser i Mindfulness.