Hvem er med i Akkurat No

Mindfulness kurset Akkuratno

Hei ! Jeg heter Mette Røkke og jeg startet Mindfulness kursene gjennom Akkuratno  i 2015. Siden oppstart har jeg hatt mange 8 ukers kurs, vært bidragsyter på seminarer/ store konferanser med mindfulness (eksempelvis MS forbundet og Ehlers Danlos foreningen), undervist lærerstudenter ved NTNU og  høsten  2019 skal jeg inn i skolen med mindfulness baserte metoder.

Min utdanningsbakgrunn er en mastergrad i fred og konfliktløsning fra Universitetet i Tromsø, Jeg er utdannet sosionom og har grunnfag psykologi og Afrikastudier fra NTNU. Jeg er også sertifisert Mindfulness instruktør gjennom Andries Kroese og SCAT, tatt videreutdanning i Mindfulness gjennom Viggo Johansen og Mindful living/ Zenit. I tillegg har jeg  tatt NLP practitioner på Metresource.

Jeg er også mor til to og lever med samboer og barn ved sjøen på Rotvoll. Som småbarnsmor er det godt å ha  mindfulness teknikker å støtte seg til. Barna er uten tvil mine strengeste læremestre og de som kan utfordre meg aller mest. Barn er nyskjerrig og lever fult og helt i nuet. Vi voksne skulle vært mer som barn – vi har så mye  å lære av dem !

Jeg er så glad jeg selv ble kjent med mindfulness fordi det hjelper å finne balansen i eget liv samtidig som det gir energi. Å lede Mindfulness kurs og se hva det kan gjøre i menneskers liv gir meg masse mening og glede.

Stressmestring og mindfulness ble jeg kjent med allerede i år 2000; lenge før begrepet mindfulness var kjent som en vitenskapelig metode  i Norge.  I denne perioden jobbet jeg som Psykososial rådgiver for internasjonale studenter ved Universitetet i Tromsø, samtidig som jeg laget og ledet 8 ukers stressmestringskurset » Tørre å ta ordet !»  for studenter på kveldstid i mange år. Etter jeg ble sertifisert Mindfulness instruktør ser jeg at flere av teknikkene fra stressreduksjon/kognitiv terapi som ble brukt var mindfulness teknikker; Bl.a fokus på pust, avspenning, Observere tanker og følelser (men ikke alltid tro på dem), finne energilekkasjer etc. Sju år som psykososial rådgiver lærte meg mye hva stress kan gjøre med unge mennesker og hvor vanskelig det er å  lytte til egen kropp  – før langvarig stress setter seg i kroppen. Jeg har ikke alltid vært flink til å lytte til kroppen selv, men med daglig mindfulnesspraksis oppdager jeg energilekkasjer lettere.

Min tidligere arbeidserfaring de siste 20 år har vært veldig variert.  Fellesnevneren for alle jobbene har likevel vært å jobbe tett på folk fra hele verden og bistått folk til å utnytte sitt potensial; gjennom bl.a Psykososial rådgiver for internasjonale studenter ved NTNU/ Universitetet i Tromsø, Helsearbeider i FNs barnefond UNICEF, Koordinator for internasjonal kultur i Trondheim kommune, Fredskorpset og andre humanitære organisasjoner. Se utvidet CV under hvis du ønsker.

Å jobbe med psykisk helse og humanitært arbeid i over fire år – på tre ulike kontinenter –  har lært meg veldig mye. Gjennom å være med i beredskapsstyrken til Flyktningehjelpen NRC,  jobbet jeg eksempelvis med helse for UNICEF i Øst – Jerusalem/Vestbredden ett år. Jeg har også jobbet ett år på Sri Lanka, i regi av Fredskorpset, hvor jeg arbeidet i ett år med Tsunami overlevende rett etter at Tsunamibølgen hadde skylt ned mennesker, hus og landsbyer. I regnskogen i Mexico og i fjellene i Nepal har jeg også lang erfaring. På  utenlandsoppholdene har jeg møtt mennesker som har satt dype spor. Mennesker som lever utfordrende liv, men som likevel finner gode måter å leve livene på. Det har lært meg mye hva takknemlighet og aksept  gjør med folk –  og vi i Norge har så mye å lære av dem.

Under fanen tilbakemeldinger kan du lese tilbakemeldinger fra deltakere.

Varm og tilstedeværende hilsen fra Mette

Her er mer info om meg fra boka » Balansekunst»: http://www.akkuratno.no/wp-content/uploads/2018/04

 

Ser jeg deg på et kurs gjennom Akkurat no ?

Hilsen Mette

SAMARBEIDSPARTNERE:

Akkurat no har fra oppstarten i 2016 hatt flere samarbeidspartnere med unike kvaliteter på forskjellige områder. Fellesnevner for alle er at de forstår sammenhengen mellom psykisk helse og oppmerksomt nærvær og de er gode folk !

Høsten 2017 vil Yogainstruktør Hilde Ravnå Bjørnstad være med på Stille dag (se nedenfor) for  å lede pust i bevegelse /lett yoga og avspenning. Stille dag er søndag 12 november 2017.

Lill Kristin Kjelbotn

Lill Kristin Kjelbotn var med å lede kurs i startfasen på Akkuratno høsten 2016. Lill  har tatt sin mindfulnessinstruktør sertifisering hos Ivar Vehler, og har i 2016 vært med i et fordypningsforløp med de instruktørene Viggo Johansen,og Ivar Vehler. Hun er i tillegg utdannet lærer og Diplom kunstterapeut, og driver sin egen virksomhet «Indre Identiet». Hun har i flere år undervist i kunstterapi og mindfulness på NTNU for barnevernspedagogstudenter, i tillegg til at hun i dag holder kurs for studenter i regi av SiT Råd. Se mer av Indre identitet her : http://indreidentitet.no/

Sara Thoresen Støbakk

Sara Thoresen Støbakk er yogaistruktør med 200-timers yogainstruktørutdannelse fra Yoga Alliance hos Zenit Yoga i Trondheim.
I dag underviser hun ved Zenit Yoga, Sport & Trim og holder kurs på Steinerskolen på Rotvoll. Vi er så heldig å ha med Sara under stille dag  søndag 6 november fra kl.10 – 14 hvor hun skal lede lett yoga/pust i bevegelse.

Se mer her: http://soleyoga.no

 

Amalienborg Gård

Morten Heim og Anne Mette Knutsen bor på Amalienborg gård.

Lurer du på noe, så ta kontakt!

Har du spørsmål om kursene eller er usikker på om Mindfulness kan være noe for deg?