Hvem er med i Akkurat No

Mindfulness kurset Akkuratno

Hei ! Jeg heter Mette Røkke og jeg er så glad for at du er inne på Akkuratno sin hjemmeside – jeg håper du finner det du søker og leter etter 🙂 Jeg er grunnlegger av Mindfulness kursene Akkuratno, 44 år, småbarnsmamma og bor ved sjøen på Rotvoll.

Stressmestring og mindfulness ble jeg kjent med allerede i år 2000; lenge før begrepet mindfulness var kjent som en vitenskapelig metode  i Norge.  I denne perioden jobbet jeg som Psykososial rådgiver for internasjonale studenter ved Universitetet i Tromsø på dagtid, samtidig som jeg laget og ledet 8 ukers stressmestringskurs for studenter på kveldstid i mange år. Opplæringen fikk jeg i Danmark og i ettertid som sertifisert Mindfulness instruktør ser jeg at flere av teknikkene var rene mindfulness teknikker; Bl.a fokus på pust, avspenning, Observere tanker og følelser ( men ikke alltid tro på dem), finne årsak til stress etc. Sju år som psykososial rådgiver lærte meg mye hva stress kan gjøre med unge mennesker og hvor vanskelig det er å  lytte til egen kropp  – før langvarig stress setter seg i kroppen.

Jeg har ikke alltid vært like flink til å lytte til kroppen selv og har derfor selv fått kjenne på hvor mye 8 ukers kurs i Mindfulness ga meg  i en krevende tid helsemessig. Selv om jeg kjente teorien hjalp det å være i en gruppe og få inspirasjon til å trene på mindfulness teknikker daglig mellom kursdagene. Nå har jeg lagt inn mindfulness praksis som en daglig rutine og prøver å leve et mindfult liv.

Min tidligere arbeidserfaring de siste 20 år har vært veldig variert.  Fellesnevneren for alle jobbene har likevel vært å jobbe tett på folk fra hele verden og bistått folk til å utnytte sitt potensial; gjennom bl.a Psykososial rådgiver for internasjonale studenter ved NTNU/ Universitetet i Tromsø, Helsearbeider i FNs barnefond UNICEF, Koordinator for internasjonal kultur i Trondheim kommune, Fredskorpset og andre humanitære organisasjoner. Se utvidet CV under hvis du ønsker.

Å lede Mindfulness kurs på  naturskjønne Rotvoll gir meg masse mening og glede. Det er så spennende å følge mennesker i 8 uker, inspirere deltakerne å gjøre daglig «hjernetrim»  – og se så mange helsemessige gevinster de oppnår. Under fanen tilbakemeldinger kan du lese hva deltakerne selv uttrykker.

Å jobbe med psykisk helse og humanitært arbeid i over fire år – på tre ulike kontinenter –  har lært meg veldig mye. Gjennom å være med i beredskapsstyrken til Flyktningehjelpen NRC,  jobbet jeg eksempelvis med helse for UNICEF i Øst – Jerusalem/Vestbredden ett år. Jeg har også jobbet ett år på Sri Lanka, hvor jeg arbeidet i ett år med Tsunami overlevende rett etter at Tsunamibølgen hadde skylt ned mennesker, hus og landsbyer. I regnskogen i Mexico og i fjellene i Nepal har jeg også fått oppleve. På  utenlandsoppholdene har jeg møtt mennesker som har satt dype spor. Mennsker som lever utfordrende liv, men som likevel utstråler en enorm glede.  Det har lært meg mye hva takknemlighet og aksept  gjør med folk og vi har så mye å lære av dem.

Min utdanningsbakgrunn er en Mastergrad i Fred og konfliktløsning fra Universitetet i Tromsø, en bachelorgrad i sosionom og grunnfag psykologi og Afrikastudier fra NTNU. Studiene bragte meg til Egypt og Tanzania hvor jeg gjorde mine  feltarbeid. Senere har jeg blit sertifisert Mindfulness instruktør gjennom Andries Kroese og SCAT og tatt NLP practitioner på Metresource.

Som småbarnsmor til to er det godt å ha  mindfulness teknikker å støtte seg til.  Barna er uten tvil mine strengeste læremestre og de som kan utfordre en aller mest. Barn er nyskjerrig og lever fult og helt i nuet. De merker fort om man er tilstede mentalt eller ei.Vi voksne skulle vært mer som barn – vi har så mye  å lære av dem !

Her er mer info om meg fra boka » Balansekunst»: http://www.akkuratno.no/wp-content/uploads/2018/04

 

Ser jeg deg på et kurs gjennom Akkurat no ?

Hilsen Mette

SAMARBEIDSPARTNERE:

Akkurat no har fra oppstarten i 2016 hatt flere samarbeidspartnere med unike kvaliteter på forskjellige områder. Fellesnevner for alle er at de forstår sammenhengen mellom psykisk helse og oppmerksomt nærvær og de er gode folk !

Høsten 2017 vil Yogainstruktør Hilde Ravnå Bjørnstad være med på Stille dag (se nedenfor) for  å lede pust i bevegelse /lett yoga og avspenning. Stille dag er søndag 12 november 2017.

Lill Kristin Kjelbotn

Lill Kristin Kjelbotn var med å lede kurs i startfasen på Akkuratno høsten 2016. Lill  har tatt sin mindfulnessinstruktør sertifisering hos Ivar Vehler, og har i 2016 vært med i et fordypningsforløp med de instruktørene Viggo Johansen,og Ivar Vehler. Hun er i tillegg utdannet lærer og Diplom kunstterapeut, og driver sin egen virksomhet «Indre Identiet». Hun har i flere år undervist i kunstterapi og mindfulness på NTNU for barnevernspedagogstudenter, i tillegg til at hun i dag holder kurs for studenter i regi av SiT Råd. Se mer av Indre identitet her : http://indreidentitet.no/

Sara Thoresen Støbakk

Sara Thoresen Støbakk er yogaistruktør med 200-timers yogainstruktørutdannelse fra Yoga Alliance hos Zenit Yoga i Trondheim.
I dag underviser hun ved Zenit Yoga, Sport & Trim og holder kurs på Steinerskolen på Rotvoll. Vi er så heldig å ha med Sara under stille dag  søndag 6 november fra kl.10 – 14 hvor hun skal lede lett yoga/pust i bevegelse.

Se mer her: http://soleyoga.no

 

Amalienborg Gård

Morten Heim og Anne Mette Knutsen bor på Amalienborg gård.

Lurer du på noe, så ta kontakt!

Har du spørsmål om kursene eller er usikker på om Mindfulness kan være noe for deg?

Kontakt oss